Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Bolovanje izaslanih radnika - Ugovorne države

25.9.2020, , Izvor: Verlag Dashöfer

1.2 Bolovanje izaslanih radnika - Ugovorne države

mr. sc. Renata Turčinov, dipl. iur.

Nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. godine, na snazi su ostali međunarodni ugovori o socijalnom osiguranju kojima je uređeno pitanje korištenja zdravstvene zaštite koje je Republika Hrvatska sklopila s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Srbijom, Makedonijom i Turskom. Radnici upućeni na privremeni rad iz jedne u drugu državu ugovornicu, u drugoj državi ugovornici ostvaruju pravo na zdravstvenu zaštitu u opsegu koji je utvrđen pojedinim ugovorom, a na teret svog nadležnog nositelja zdravstvenog osiguranja. U slučaju da upućeni radnik, za vrijeme rada na području druge države ugovornice postane privremeno nesposoban za rad, on ostvaruje pravo na naknadu plaće prema propisima svoje matične države.

Hrvatski radnici upućeni na privremeni rad u ugovorne države

Radnik, osiguranik HZZO-a, kojega je poslodavac sa sjedištem u Hrvatskoj uputio na privremeni rad, stručno usavršavanje, odnosno obrazovanje u jednu od ugovornih država, zdravstvenu zaštitu u ugovornoj državi ostvaruje na teret HZZO-a pod uvjetom da je poslodavac radnika u HZZO-u proveo uredan postupak prijave upućivanja radnika. Nakon provedene prijave, HZZO će radniku izdati ugovorenu potvrdu o pravu na korištenje zdravstvene zaštite u inozemstvu. Po dolasku u mjesto boravka radnik se treba javiti najbližoj bolesničkoj blagajni radi zamjene dobivene potvrde za bolesnički list osnovom kojega će u ugovornoj državi koristiti zdravstvenu zaštitu, na teret HZZO-a, a isključivo kod ugovornih doktora i javnih zdravstvenih ustanova.

Nazivi ugovorenih potvrda sukladno pojedinim ugovorima s opsegom prava na zdravstvenu zaštitu prikazan je u sljedećoj tablici:

Privremenu nesposobnost za rad zbog korištenja zdravstvene zaštite radniku može utvrditi liječnik u državi privremenog rada (koji ima ugovor s inozemnim nositeljem zdravstvenog osiguranja), a radnik je dužan obavijestit svog poslodavca i HZZO o otvorenom bolovanju u rokovima koji su propisani hrvatskim propisima. To može učiniti osobno ili putem inozemnog nositelja

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: